Proiect Finantat de Uniunea Europeana - Logo Guvernul Romaniei - Logo Grupul de Actiune Locala - Caras Timis Leadr - Logo Afir - Logo
Inapoi

Comuna TârnovaAdresa UAT: Str. Principala, Nr. 376
tarnova.ro
Târnova este o comună în județul Caraș-Severin, Banat, România, formată din satele Bratova și Târnova (reședința). Comuna este situată în apropiere de Reșița si este aşezată într-o zonă de deal, ce constituie o prelungire a munţilor Semenic.

Prima atestare documentara a comunei Târnova, apare in anul 1495, atunci când Ion Bizerea, nobil român, da in ipoteca lui Gheorghe Gaman moşiile situate in Bizere, Glimboca, Ohaba, Bolvaşniţa, Apadia, Târnova şi Bratova, pentru suma de 250 forinţi de aur. in acelaşi an, Ion Bizerea şi Gheorghe Gaman, intocmesc actele ipotecare in faţa capelanului de Arad.1 Din punct de vedere administrativ, se pare ca in aceasta perioada, satul Târnova a aparţinut districtului Bârzava. Denumirea satului este de origine slavona şi deriva din cuvântul Turnu, care tradus in limba româna inseamna "spin sau arbust spinos".
Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor/utilizatorilor care au initiat pagina web. Contributia Uniunii Europene prin Programul LEADER. Pentru informatii despre alte Programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. Toate informatiile, privind Programele LEADER, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.
Vizualizari: 70642
Versiune: 1.02rc 09.09.2021 - INFOGHID