Proiect Finantat de Uniunea Europeana - Logo Guvernul Romaniei - Logo Grupul de Actiune Locala - Caras Timis Leadr - Logo Afir - Logo
Inapoi

Comuna Ocna de FierAdresa UAT: Str. Vale Nr. 107B
ocnadefier.ro
Comuna este situata in partea de nord a judetului Caras – Severin. Este situată între oraşul Bocşa, ( 7 km), comuna Dognecea, satul Biniş, comuna Lupac şi Moniom. Ocna de Fier este străbătută de drumul judeţean DJ 586, care asigura accesul spre comuna dinspre Bocsa si Resita, facand totodata legatura cu comuna Dognecea. Este situata la o distanta de 25 km fata de resedinta de judet si la 7 km fata de cel mai apropiat oras, Bocsa. Vecinatătile teritoriului administrativ sunt:Din punct de vedere al mărimii comunei, în cadrul judetului se situează in categoria comunelor mici ale judetului cu o suprafată medie de 2211 ha teritoriu administrativ. Suprafaţa totală (ha): 2 211ha.

Este străbătută de pârâul Moraviţa, care izvorăşte din Culmea Mare şi se varsă la Bocşa Română în Bârzava. Comuna Ocna de Fier, e înconjurată de dealuri împădurite, care asigură o protecţie împotriva vânturilor, care bântuie câmpia Caraşului, asigurând zonei o climă dulce cu ierni blânde.
Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor/utilizatorilor care au initiat pagina web. Contributia Uniunii Europene prin Programul LEADER. Pentru informatii despre alte Programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. Toate informatiile, privind Programele LEADER, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.
Vizualizari: 70634
Versiune: 1.02rc 09.09.2021 - INFOGHID