Proiect Finantat de Uniunea Europeana - Logo Guvernul Romaniei - Logo Grupul de Actiune Locala - Caras Timis Leadr - Logo Afir - Logo
Inapoi

Comuna BrebuAdresa UAT: Str. Principala, 21, Com. Brebu
comunabrebu.ro
Comuna Brebu este formata din trei localitati si anume: Brebu care este centru de comuna, Apadia la 7 km distanta de centru, Valeadeni la 3 km distanta.

Asezare geografica-Comuna Brebu, este aşezata pe malul stang al raului Pogonis,la cca.22 km Nord-Este de marea cetate de foc,Resita,in depresiunea Pogonis si se invecineaza la Est cu comuna Paltinis,la Sud-Est,comuna Tarnova,la Sud comuna Ezeris,la Vest comuna Zorlentu Mare si la Nord comuna Copacele. Este la 21 km distanta de Caransebes.

Localitatea Brebu se gaseste la o altitudine de 200 m fata de nivelul marii. Cea mai mare altitudine o are dealul Magura avand o inaltime de 550 m si se gaseste la cca 4 km fata vatra satului in partea de Nord-Est,iar in partea de Sud-Est la cca.6 km se afla dealul lui Magoie care are o altitudine de 435 m.

Satul Valeadeni,se afla in partea de Sud-Est fata de centru si este la o altitudine de 300 m,fiind situata la cca.3 km fata de vatra satului Brebu.

Satul Apadia se afla in partea de Sud-Est,la aceiasi altitudine cu Brebu si este situat intr-o vale a paraului Igazau si este la o distanta de 5 km de soseaua nationala care leagă cele doua oraşe Reşiţa si Caransebes si la 7 km fata de vatra satului Brebu.

Comuna Brebu se afla in partea de Nord a judetului Caras-Severin,judet situat in partea de Sud-Vest a Romaniei.
Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor/utilizatorilor care au initiat pagina web. Contributia Uniunii Europene prin Programul LEADER. Pentru informatii despre alte Programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. Toate informatiile, privind Programele LEADER, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.
Vizualizari: 76215
Versiune: 1.02rc 09.09.2021 - INFOGHID