Proiect Finantat de Uniunea Europeana - Logo Guvernul Romaniei - Logo Grupul de Actiune Locala - Caras Timis Leadr - Logo Afir - Logo
Inapoi

Comuna EzerișAdresa UAT: Str. Principală, Nr. 1
primariaezeris.ro
Comuna Ezeris, asezare romaneasca cu urme de locuire inca din secolul II e.n. din epoca daco-romana, este formata din doua sate: Ezeris si Soceni.

Numele comunei se presupune ca vine de la denumirea castrului roman Aizis construit de romani pe dealurile dintre localitatile Ezeris si Firliug.

Comuna Ezeris este asezata intre doua siruri de dealuri care formeaza depresiunea Ezeris si este strabatuta de paraul Tau care isi are izvoarele la poalele Muntilor Semenic pe raza localitatii Tirnova.
Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor/utilizatorilor care au initiat pagina web. Contributia Uniunii Europene prin Programul LEADER. Pentru informatii despre alte Programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. Toate informatiile, privind Programele LEADER, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.
Vizualizari: 70641
Versiune: 1.02rc 09.09.2021 - INFOGHID