Proiect Finantat de Uniunea Europeana - Logo Guvernul Romaniei - Logo Grupul de Actiune Locala - Caras Timis Leadr - Logo Afir - Logo
Inapoi

Comuna FîrliugAdresa UAT: Sat. Fîrliug Nr. 80
comuna-firliug.ro
FÎRLIUG este o comună în județul Caraș-Severin, Banat, România, formată din satele Dezești, Duleu, Fîrliug (reședința), Remetea-Pogănici, Scăiuș și Valea Mare.

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Fârliug se ridică la 1.956 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 2.254 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (88,65%). Principalele minorități sunt cele de ucraineni (2,2%), romi (1,69%) și cehi (1,18%). Pentru 4,81% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (84,41%), dar există și minorități de baptiști (4,86%), greco-catolici (2,4%) și romano-catolici (1,84%). Pentru 4,86% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.
Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor/utilizatorilor care au initiat pagina web. Contributia Uniunii Europene prin Programul LEADER. Pentru informatii despre alte Programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. Toate informatiile, privind Programele LEADER, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii.
Vizualizari: 28105
Versiune: 1.02rc 09.09.2021 - INFOGHID